mammatillknut

Alla inlägg under september 2011

Av Lisa Öqvist-Häggström - 2 september 2011 10:16

Igår efter dagis så mötte vi upp Angelica och Lucas för att promenera till Öppna förskolan som öppnat tidigare i veckan. Dom har gjort om lite där och det såg jättefint ut där nu! Väldigt fräscht och nytt :)En stor nackdel dock var att den bästa förskoleläraren som varit där har bytt arbetsplats! VÄLDIGT SYND! Istället för henne så hade dom tagit dit en präst... det är nämligen kyrkans Öppna förskola som vi gått till, inte för att det är kyrkan (eftersom att Familjen Öqvist-Häggström inte är troende) utan för att det har varit den bästa Öppna förskolan i Kalix! När vi varit där tidigare har det aldrig kännts som att det varit kyrkans öppna förskola, dom har aldrig nämnt gud och sånt. Men igår när vi var där så blev det mkt gud =/ för då var prästen där plus att en av dom anställda är väldigt mkt för gud... efter sången så fick man tom tända ljus för ngn speciell! Plus dom sjöng ngn gudasång! Jag och Knut varken tände ngt ljus eller sjöng gudasång. Så vi får se hur mkt vi kommer att vara där i höst =/ det är väldigt synd att dom nu valt att rikta in sig så mkt på gud, för jag har trivats bra där och jag kommer inte att trivas där om det bara blir gudaprat hela tiden. Den braiga förskoleläraren har aldrig nämnt gud och hon har riktat in sig mer på lek och roliga sånger, men nu har dom nog tagit en annan riktning...

ANNONS
Av Lisa Öqvist-Häggström - 2 september 2011 09:44

Att laga mat som går snabbt och enkelt är ju väldigt bra, speciellt när man har småbarn som klänger på en! :) den här pastasåsen brukar jag göra lite då och då, den är enkel men blir ändå god och brukar ta kring 20 minuter att göra :)


Snabb pastasås:

200 gram rökt skinka (brukar ta smörgåsskinka, går bra med vilken som helst rökt skinka)

300 gram färsk, valfri pasta (går med vanlig pasta oxå)

½-1 purjolök

2,5 dl matlagninsgrädde

2 msk mjöl

Salt och peppar


- Koka saltat vatten till pastan.

- Hacka skinkan i lagomt stora bitar och stek den.

- Hacka purjolöken, sätt och stek den tillsammans med skinkan.

- Blanda matlagningsgrädden och mjöl i ett glas.

- Häll över mjölblandningen på skinkan och purjolöken och låt puttra en stund tills det tjocknar. (Blir det för tjockt, späd med mer grädde alt mjölk. Blir det för tunnt, sätt i lite mera mjöl till lagom konsistens.)

- Salta och peppra.

- Koka pastan (färsk pasta ska oftast bara koka 3-4 minuter).

- När pastan är färdig häller du bort vattnet och blandar ner skinksåsen och rör om.

- Färdig att serveras!


 

 

 

ANNONS
Av Lisa Öqvist-Häggström - 1 september 2011 17:15

Min stora älskling!

Kolla vad han har vuxit på bara 15 månader och vad mkt han har lärt sig :)

Av Lisa Öqvist-Häggström - 1 september 2011 11:15

Igårkväll kom Josse hit för lite onsdagsmys :) vi såg bla på Halv 8 hos mig och på Robinson, eller ja såg och såg, det pratades en hel del ;P sen när klockan var ganska sent, så for Josse hem :) riktigt trevligt vare och jag hoppas att det blir ngn ny myskväll snart!


 

Det åts melon och dracks en massa thé!

Av Lisa Öqvist-Häggström - 1 september 2011 09:19

Idag blir Knut 15 månader! Stora killen ju :) tyvärr så grinade han även denna morron då jag gick från dagis! Och det var samma sak som igår, att direkt när jag sa hej då började han grina. Jag tror att det här nu kommer att hålla i sig väldigt länge =/


En trött kille igår på eftermiddagen

Presentation


Hej! Jag heter Lisa, jag är 30 år och är fru, sjuksköterska, husägare, Volvoägare och 3-barnsmamma! =)

♥ Knut 2010-06-01 ♥
♥ Agnes 2012-05-31 ♥
♥ William 2013-11-03 ♥

Välkommen hit!

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i min blogg

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se