mammatillknut

Direktlänk till inlägg 29 maj 2012

Barnmorskan v 40

Av Lisa Öqvist-Häggström - 29 maj 2012 17:09

Idag har jag varit hos barnmorskan. Min ordinarie barnmorska var borta, så jag fick en gammal pensionerad en. Har träffat henne en gång tidigare när jag var gravid med Knut, så jag visste vem hon var och hur hon är. Vi småpratade lite hur min graviditet varit och sen så mätte hon magen. Hon fick samma mått som förra gången och hon trodde att bäbisen sjunkit ner och det är därför som jag får samma mått. Låter ju väldigt logiskt och något som jag förväntat mig att det ska hända :) hon hade först inga problem med att hitta hjärtljuden, men sen så flyttade bäbisen på sig och hon fick söka upp hjärtljuden igen. Hon sa att hon känner bäbisens huvud och att det fortfarande är ruckbart.


Jag nämnde att jag haft en liten blödning igår samt mkt mer flytningar än tidigare och då ville hon att det skulle kollas upp. Så jag fick gå över och ta en CTG- kurva samt göra en gynundersökning. Allt visade ju sig vara normalt och jag var inte orolig för att det inte skulle vara normalt :) när barnmorskan höll på att koppla upp mig på CTG-kurvan, så sa hon att jag precis då hade en sammandragning och mitt svar blev: "har jag det?". Både hon och jag skrattade ;) jag hann ha fyra sammandragningar totalt, fortfarande inget jag kände och dom kom var 10:e minut. Normalt enligt den barnmorskan. Hon tyckte att det var väldigt lyxigt att jag inte kände av sammandragningarna och ja jag vet inte, men säkert äre så :) jag kände dom aldrig med Knut och har hittils inte känt av dom.


Vecka 40 (39 + 2)

- SF-mått: 34 cm

- Hjärtljud: 142 slag/minut

- HB: ej taget

- B-glu: ej taget


 
ANNONS
 
Sandra

Sandra

29 maj 2012 18:23

Ja absolut, det hade varit häftigt om än lite konstigt. Jag minns knappt vad man gjorde innan man fick barn :-P Jag sa det faktiskt till P bara för nån dag sen att man börjar lite se fram emot att få/kunna göra något utan barnen. En middag på tu man hand ligger närmast då vi måste utnyttja ett presentkort innan slutet av juni som vi redan har förlängt ett halvår men inte tagit oss iväg på ännu.

Skönt att allt såg bra ut hos bm. Det börjar nog hända grejer :)http://sandrazzz.blogg.se

 
Emelie

Emelie

30 maj 2012 00:37

Jag kände inte heller några sammandragningar. Antingen för att jag inte hade några, eller för att de inte kändes.... Eftersom jag födde med kejsarsnitt så vet jag alltså fortfarande inte hur sammandragningar känns... :)

Håller tummarna för att du ska få en lätt förlossning! Jag beundrar dig som vågar föda "normalt" och som vågar skaffa fler än ett barn. ;) Kram!

http://www.emmisibirier.bloggagratis.se

 
Frida

Frida

30 maj 2012 15:56

Var också hos barnmorskan igår. Hörde bara att någon Lisa blev uppropad men sen såg jag bara baksidan men det måste ju ha varit du. Hoppas det börjar hända lite saker nu då och att det slipper bli lika jobbigt som med knut! Lycka till och hoppas att h*n får en egen födelsedag :)

http://freida.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa Öqvist-Häggström - Måndag 22 juli 23:10


I eftermiddag har vi åkt till Ormskär för första gången :) jäkla vad vackert det var där! Inte visste jag att vi kunde ha något så vackert i lilla Kalix. ...

Av Lisa Öqvist-Häggström - Söndag 21 juli 12:23


Igår hade vi middagsgäster :)

Av Lisa Öqvist-Häggström - Lördag 20 juli 11:24


I torsdags åkte vi till Kalix för att sova en natt, sen på fredagen hann vi göra en massa roligheter i Kalix :) vi gick på tivoli, bowlade och gick på bio å såg Lejonkungen. Sen på kvällen körde vi tillbaka till stugan efter ett roligt dygn i Kalix :...

Av Lisa Öqvist-Häggström - Torsdag 18 juli 14:25


Idag har Owe fått komma en sväng å åka båt :D han tyckte det var roligt tills Andreas råkades knuffa in honom i vattnet ;D ...

Av Lisa Öqvist-Häggström - Onsdag 17 juli 23:44


Ikväll tog vi båten en sväng till Båtskärsnäs å hälsade på Inger å barnens morfar :) ...

Presentation


Hej! Jag heter Lisa, jag är 30 år och är fru, sjuksköterska, husägare, Volvoägare och 3-barnsmamma! =)

♥ Knut 2010-06-01 ♥
♥ Agnes 2012-05-31 ♥
♥ William 2013-11-03 ♥

Välkommen hit!

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i min blogg

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se