mammatillknut

Alla inlägg under augusti 2012

Av Lisa Öqvist-Häggström - 8 augusti 2012 10:15

Vi tackar alla som ville vara med och fira Agnes på hennes dag och vi tackar även för alla fina presenter hon fick! Sen vill vi även tacka barnens morfar som hjälpte till att fixa fram bla bord och stolar, tack till barnens moster Ida som bakade allt bröd och hjälpte till med salladerna och tack till barnens mormor som var barnvakt när vi behövde det och även hon som hjälpte till med salladerna. Och tack till barnens gammelfarfar och gammelfarmor för lånet av ena tältet, tack till Fredde och Lesse som hjälpte till att ställa upp båda tälten och självklart tack till barnens morbror Rikard som hjälpte till att riva ner tälten :)


ANNONS
ANNONS
Av Lisa Öqvist-Häggström - 7 augusti 2012 10:45

I lördags så avslutade vi själva cermonin med ett gruppfoto, det gjorde vi vid Knuts namngivelse också. Tror att det är roligt om flera år att se vilka som var med :) sen när vi tagit gruppfotot var det ju äntligen dax för maten! Under förmiddagen så hade vi kämpat med att hacka hacka hacka grönsaker, för vi bjöd nämligen på kyckling- och skinksallad. Till salladerna så bjöd vi på nybakt bröd som barnens moster Ida bakat under hela fredagen :) det fanns även mjölkfritt bröd, då vi hade gäster som var både laktos- och mjölkintoleranta. Vi tackar så hemskt mycket för det goda brödet! :DSen när alla fått vila magen lite grann, så dukade vi fram fikat och tårtorna. Jag hade bakat chokladbollar i olika rosa nyanser, blåbärsmuffins, hallonmuffins, kladdmuffins och chokladcupcakes med rosa fjärilsströssel på. Och självklart fanns alla sorter, utom cupcaken och chokladbollarna, i mjölkfritt alternativ. Kan ju säga att folk trängdes för att få en cupcake då det inte fanns fullt så många av dom, ett gott betyg! :DSen så serverade vi ju självklart tårta också. Tårtan bestod av chokladtårtbotten, dumlefluff, hallonmousse, dumlefluff, chokladsmörkräm och var täckt med rosa sugarpaste och figurer i sugarpaste. Självklart hade vi en mjölkfri tårta och den bestod av chokladtårtbotten, glasscreme, hallonmousse, chokladsmörkräm och täckt med vit sugarpaste och även den hade figurer i sugarpaste. Jag är väldigt nöjd med hur den stora tårtan blev :D jag fick en fråga hur mycket jag betalat för den och jag frågade vad personen menade och hon undrade om dom på nya konditoriet var dyra. Men nej den är inte köpt på det nya konditoriet i stan, utan den har jag själv pysslat ihop :) med lite hjälp av Andreas också! :)


Av Lisa Öqvist-Häggström - 7 augusti 2012 00:15

Det var en massa bus och lek bland alla barnen som var där, precis som det ska vara! :) Knut var verkligen i sitt esse och sprang omkring för fullt! Det var inte många minuter totalt som han satt stilla. Knut älskar verkligen när det kommer folk på besök och han älskar att stå i centrum, våran buspojke :)Sen så var Agnes inte många minuter i min famn, utan hon åkte runt bland alla som var där :) och det är ju också precis som det ska vara!


Av Lisa Öqvist-Häggström - 6 augusti 2012 20:11

Ikväll har jag och Knut varit på sommarens första cykeltur! Knut har hela sommaren fått cykla själv med sin sparkcykel, men ikväll tog vi fram min cykel och tog oss en sväng. Det tyckte Knut var riktigt kul! :D


Av Lisa Öqvist-Häggström - 6 augusti 2012 14:57

Jag och Andreas klev upp redan kl 08.00 i lördags, för att vi skulle hinna göra iordning allt i tid. Både Agnes och Knut däremot tog sovmorgon. Agnes vaknade först av barnen och vaknade kl 10.00 och när hon vaknade var hon på jättebra humör och skrattade innan jag plockade upp henne från sängen :D Knut vaknade inte först kl 10.45 och det var väldigt skönt! Då hade barnens moster Ida hunnit komma för att hjälpa till med lite förberedelser och när barnen då vaknade, fick hon vara barnvakt vilket Knut tyckte var väldigt kul :)


När klockan närmade sig kl 15.00, så började folk att komma och det blev ju genast en massa bus och lek bland barnen :) och bland dom vuxna blev det ju självklart mingel. Självklart så ville ju Agnes äta kl 15.00 då vi egentligen skulle börja, så hon fick äta innan vi började med cermonin, vilket då drog ut på allt mingel och bus.Så när klockan var lite efter 15.00 så samlade vi ihop alla. Knut ville inte vara framme med oss många sekunder, utan han sprang omkring och busade och skrattade :) Agnes hon låg och sov fint i min famn. Vi berättade bla hur många Agnes det finns i Sverige, vad Agnes betyder, vad Agnes fullständiga namn blir och att Agnes är inget släktnamn som vi valt utan vi kommit på det helt själva. Vi var lite stressade, så vi hade glömt en del av talet och därför blev cermonin lite kortare än tänkt. Men det är sånt som händer :)


Agnes fullständiga namn är Lisa Agnes Öqvist Häggström

Av Lisa Öqvist-Häggström - 5 augusti 2012 22:27

Igår var det äntligen dax för Agnes namngivelsecermoni! :D varken jag eller Andreas är troende på någon gud, så därför har vi valt att ha en namngivelse för både Knut och Agnes. För oss är namngivelsen att samla våra nära och kära till ett kalas för att fira att våra barn kommit till världen, det ska inte vara någon stor grej av det hela. Och det har varit väldigt självklart för oss att vi ska fira våra barn här hemma hos oss på våran bakgård. Vi skulle inte vilja vara någon annanstans, utan det känns mest personligt att vara hemma :)


Till Knuts namngivelse hyrde vi ett tält, men den här gången hade vi två tält och det blev mera plats den här gången. Vi satte tälten bredvid varandra och tog bort långsidorna och vips blev det ju ett stort tält :) tälten var pyntade och dekorerade i samma stuk som vid Knuts namngivelse och så självklart i rosa! :DSåhär såg det ut inne i tälten på Knuts namngivelse:


Av Lisa Öqvist-Häggström - 5 augusti 2012 16:56

Vi har varit en sväng ut på landet idag och hälsat på Knut och Agnes gammelfarfar och gammelfarmor, riktigt kul tyckte Knut att det var. Med sig hem fick han en gurka som han sitter och gnager på :)

Presentation


Hej! Jag heter Lisa, jag är 30 år och är fru, sjuksköterska, husägare, Volvoägare och 3-barnsmamma! =)

♥ Knut 2010-06-01 ♥
♥ Agnes 2012-05-31 ♥
♥ William 2013-11-03 ♥

Välkommen hit!

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i min blogg

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se