mammatillknut

Alla inlägg under oktober 2013

Av Lisa Öqvist-Häggström - 21 oktober 2013 10:26

Igår eftermiddag var vi upp på förlossningen en sväng för att kontrollera än en gång bäbisens rörelser. Först fick jag ligga i CTG kurva och sen satt vi 1,5 timme och väntade på läkaren, innan vi fick komma in och göra ett ultraljud. På ultraljudet mättes allt som kunde mätas, bla flödet i navelsträngen och fostervatten. Allt såg bara bra ut, precis som vi misstänkte :) varken jag eller Andreas har varit speciellt oroliga, men det är ju ändå bra att få kollat upp. Även om vi är lite sura över att vi inte fick komma in i fredags istället då min barnmorska ville de :P jag och Andreas skulle egentligen lägga golv på nedervåningen, men fick spendera 4 timmar borta istället... så bara därför hade det varit bättre om vi fått komma in på fredagen istället :P men men nu äre gjort och vi ser den här gången som övning inför riktiga förlossningen ;) även om vi inte behöver övning, hallå det är ju ändå tredje gången ;)


CTG-kurva på förlossningen v 38+1

ANNONS
Av Lisa Öqvist-Häggström - 20 oktober 2013 12:41

Barnen är hos sin mormor, Andreas är på nedervåningen där han renoverar och jag ligger på soffan med en godisskål ;)

ANNONS
Av Lisa Öqvist-Häggström - 19 oktober 2013 12:23

Idag går vi in i vecka 39 (38+0) och det betyder att nu är vi fullgånga och bäbisen får komma när som helst. Det är idag bara 13 dagar kvar tills bäbisen är beräknad, men den får som sagt komma när som helst nu :)


Av Lisa Öqvist-Häggström - 18 oktober 2013 19:51

Idag under förmiddagen har vi först skrivit på faderskapsintygen, sen har jag lämnat prover på lab och sen kl 9.30 hade vi tid hos barnmorskan. Andreas är ju pappaledig på fredagar, så han har ju självklart följt med oss :) besöket hos barnmorskan gick bra, hjärtljuden var fina och magen växer som den ska.


Men ett problem har jag dock fått senaste dagarna och det är att jag inte känner att bäbisen rör på sig. Men som sagt hjärtljuden var bra, så bäbisen lever och det har jag inte direkt varit orolig för. Jag har ju självklart i veckan försökt få bäbisen att röra på sig med olika knep, men inte lyckats så bra. Inte heller barnmorskan fick bäbisen att röra på sig, vilket hon tyckte var underligt och inte normalt. Så vi blev skickade till specmödra för en CTG-kurva som jag skulle få ligga i en timme. Kurvan såg väldigt bra ut och man såg att bäbisen rörde på sig och mådde bra, men det var ingenting som jag kände. Jag fick ligga på sidan en halvtimme och då kände jag faktiskt bäbisen 4 gånger, men det var ändå alldeles för lite. Förlossningsläkaren på Sunderbyn sa att jag skulle ta hela dagen idag och fram till lunch imorgon för att känna om jag känner bäbisen något och om jag inte känner den så får vi komma in för ett ultraljud imorgon.


CTG-kurva i vecka 37+6


Annars så mår jag ju fortfarande bra och har ännu inte fått några besvär :) så himla skönt att jag fortfarande får må såhär bra denna graviditet. Visst magen är stor och kan ibland vara ivägen, men den är ändå inte ivägen lika mycket som när jag var gravid med Knut.


Vecka 38 (37+6)

- SF-mått: 36

- B-glu: 8,1 (nyss ätit frukost)

- HB: 122

- Hjärtljuden: 155 slag/minut

- Bäbisen: ligger med huvudet neråt, ruckbart

Av Lisa Öqvist-Häggström - 18 oktober 2013 11:42

Ungarna är helt lyriska över den lilla snö som kommit inatt :)

Av Lisa Öqvist-Häggström - 18 oktober 2013 08:54

Det var en helt överlycklig Knut som steg upp på morgon och såg all snö! :)) denna unge har tjatat HELA sommaren om att han vill att snön kommer så att man kan köra skoter :P så gissa vad han vill göra just nu ;)

Av Lisa Öqvist-Häggström - 17 oktober 2013 10:23

Idag är magen i vecka 37+5 och det är bara 15 dagar kvar :)

Presentation


Hej! Jag heter Lisa, jag är 30 år och är fru, sjuksköterska, husägare, Volvoägare och 3-barnsmamma! =)

♥ Knut 2010-06-01 ♥
♥ Agnes 2012-05-31 ♥
♥ William 2013-11-03 ♥

Välkommen hit!

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i min blogg

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se