mammatillknut

Alla inlägg under januari 2014

Av Lisa Öqvist-Häggström - 9 januari 2014 14:35

Under jullovet har grannens barnbarn varit på besök och varje gång dom är i Kalix hos grannen, så är Knut där och leker med dom eller så är dom här och leker. Knut tycker att det är jättekul när dom är på besök :)

Idag efter dagis så sprang Knut direkt till grannen och dom har lekt sen dess. Nu har dom kommit in för lite mellis och film :)

Tyvärr så far dom hem imorgon :/ det bor mycket barn här på gatan, men ingen i Knuts ålder och det är lite synd.

ANNONS
Av Lisa Öqvist-Häggström - 9 januari 2014 12:51

Idag har jag och William varit upp en sväng på barnmottagningen för att träffa en barnläkare där om hans mjuka brosk. Om ni kommer ihåg så hade ju Agnes mjukt brosk, men där fick vi ju lugnande besked att det är en vanlig åkomma hos barn och att det växer bort. Även William har ju fått det, så det var vi inte oroliga för. Men hans bröstkorg drar in sig och det blir en stor grop när han pip-andas, så därför fick vi en remiss upp till barnmottagningen. Där träffade vi den mest underbara barnläkaren! Hon klädde av William, bytte bajsblöja och var riktigt gullig med honom! :D hon tyckte att han var jättesöt med sina nedådvikta öron och hon tyckte att han såg ut som en liten mus med dom :D varför finns det inte fler såna läkare?? Men allt gick iaf bra och han fick en ok-stämpel i rumpan :) det är första gången som vi behövt vara upp på barnmottagningen, det är ju helt skillt från bvc och vårdcentralen. Men jag skulle gärna fara dit upp fler gånger pga stämmingen och personalen, då barnsköterskorna också var riktigt gulliga där! :)

ANNONS
Av Lisa Öqvist-Häggström - 8 januari 2014 20:09

Idag har jag och William varit på babymassage-premäir! Skönt att få komma ut och se lite andra mammor och bäbisar :) William tyckte väl inget speciellt, utan tog allt med ro.Sen när vi var färdiga, så gick vi ner till bvc för 2-månaderskoll vilket betydde mätning, vägning och läkarkontroll! Idag var en av dom bästa läkarna där och besöket gick bra. Han är platt på höger sida på bakhuvudet och det visste vi redan, han har ända sedan bb vänt sig mot höger. Det brukar jag försöka motverka genom att lägga honom så att han tittar åt vänster. Men sen så fick hon inte ner hans vänstra ben, så då ska hon skriva en remiss till ortopeden för att dom ska kolla upp det. Sen har han som sin storasyster mjukt brosk i halsen och det ska kollas upp imorgon. Men utöver det så gick besöket prima :)


Williams växer lista:

- Födelsen: 4315 gram & 51 cm

- 8 dagar: 4405 gram

- 1 månad: 5355 gram & 57,5 cm

- 7 veckor: 5700 gram & 59 cm

- 2 månader: 5805 gram & 61,5 cm


Trött kille som väntar på läkaren

Av Lisa Öqvist-Häggström - 8 januari 2014 15:35

Vi upptäckte att det fanns kvar tre pepparkakor i burken, snabbt slant dom ner! ;)

Av Lisa Öqvist-Häggström - 8 januari 2014 08:45

Ojj vad jullovet gick fort! Så fort att jag inte ens hunnit skriva om hur vi hade det på julafton :) bättre sent än aldrig, eller hur?? ;) men här kommer en sammanfattning på våran julafton:


Våran julafton började på morgonen med sovmorgon, julklappsöppning, frukost, bada badkar, på med finkläderna och självklart bus och lek med julklapparna!


Sen började våra gäster droppa in och då vare en massa mingel innan Kalle Anka och co drog igång! Efter Kalle Anka blev det julbord, riktigt gott och efterlängtat! Årets nyhets på julbordet var julskinkerullar och laxrullar som jag gjort, dom var riktigt smarriga! Plus det egenbakade vörtbrödet!Sen efter maten och ris ala maltan, så kom tomten! Vi hade våran kära granne även iår som tomte :) både Knut och Agnes var lite småblyga för tomten, men det gick snabbt över! Sen när tomten gick så vågade sig båda ungarna fram för att ge en kram :) när tomten gått blev det mer julklappsutdelning och självklart öppnande och lekande med julklapparna hela kvällen lång!

Tack till alla som firande jul med oss

och tack för alla julklappar! :)

Av Lisa Öqvist-Häggström - 7 januari 2014 20:12

Jag har suttit lite snabbt och knopat ihop en ny header, det kändes ju som att det verkligen behövdes! Det är inte en av mina snyggaste, men vad tycker ni får den godkänt? :)


Av Lisa Öqvist-Häggström - 7 januari 2014 15:49

...direkt för så fort vi kom in genom dörren så vare dax för bokläsning :P

Av Lisa Öqvist-Häggström - 7 januari 2014 12:41

Ibland måste man ju ligga på mage och träna nacken :)

Presentation


Hej! Jag heter Lisa, jag är 30 år och är fru, sjuksköterska, husägare, Volvoägare och 3-barnsmamma! =)

♥ Knut 2010-06-01 ♥
♥ Agnes 2012-05-31 ♥
♥ William 2013-11-03 ♥

Välkommen hit!

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i min blogg

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se